• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

  • 1/1

    03.05.2024

    Suspension - enkelt afdelinger

    Grundet børslukkedag i de underliggende markeder, er enkelte afdelinger under Investeringsforeningerne Danske Invest og Danske Invest Index lukket for handel i dag, den 3. maj og den 6. maj 2024

    Læs mere
DelClose

Danskerne investerer igen – og det mærker Danske Invest

Danske Invest mærker en øget interesse for fondsinvesteringer i Danmark, hvilket bekræftes af tal fra Finans Danmark.

Danskerne er igen begyndt at investere i fonde. Ifølge Finans Danmark købte danskerne fonde for netto 3,7 milliarder kroner i januar 2024. Beløbet er det største månedlige nettokøb i 11 måneder.

I Danske Invest har vi også oplevet en større interesse for vores fonde – en tendens vi allerede så i 2023 og som er fortsat ind i 2024. Danske Invests nettosalg i januar var over 35 procent af det samlede nettosalg af fonde i Danmark. 

I Finans Danmark seneste statistik for fondsmarkedet i Danmark viser tallene, at Danske Invest vandt markedsandele og øgede kapitalen hurtigere end konkurrenterne i det forgangne år. Helt konkret betyder det, at Danske Invests markedsandele er vokset fra 19,7 % i 1. kvartal 2023 til 20,2 % i 4. kvartal i 2023. Dette tal er dog inklusiv fonde hjemmehørende i andre lande end Danmark, hvor Finans Danmarks månedlige opgørelse, f.eks. tallet for januar, kun indeholder danske fonde.

”Tallene fra Finans Danmark bekræfter den positive udvikling, som Danske Invest oplever på investeringsområdet. Markedsstatistikken understreger, at vores store fokus på områder som bæredygtighed, alternativer og attraktive investeringsløsninger er blevet taget rigtig godt i mod af Danske Banks kunder i det seneste år,” siger Robert Mikkelstrup, administrerende direktør i Danske Invest og tilføjer:

”Men mest af alt er jeg glad for, at tallene viser, at vores fonde giver værdi for endnu flere investorer.” 

Årsag kan være økonomisk optimisme – og udbytter


Finans Danmark giver følgende forklaring på den øgede investeringslyst hos danskerne: 

”Nogle fonde udbetaler udbytter til deres investorer i januar, hvilket påvirker nettokøbet i fondene positivt, da mange investorer geninvesterer deres udbytter. Udbytterne kan dog ikke alene forklare den stigende investeringslyst i januar. En del forklaringen er nok også den faldende inflation og de flotte afkast, som markederne har leveret de sidste måneder af 2023 og i starten af 2024. Det giver større optimisme og købelyst blandt investorerne,” skriver Finans Danmark i en artikel på deres hjemmeside. 

I Danske Invest er Robert Mikkelstrup optimistisk og forventer, at den gode trend vil fortsætte i 2024. 

”Vi har oplevet en positiv udvikling på investeringsområdet både i Danske Invest og i Danske Bank. Jeg mener, at vi har et af markedets stærkeste og bredeste produktudbud med en konstant fokus på at skabe værdi for vores investorer,” afslutter Robert Mikkelstrup. 


Om Finans Danmarks statistik


Markedsstatistik fra Finans Danmark bliver publiceret fire gange om året. I 2024 er tallene blevet endnu mere detaljerede ved også at inddrage salget af de fonde, der er hjemmehørende i andre lande end Danmark. Derfor giver den nye opgørelse et mere retvisende billede, da Danske Invest f.eks. udbyder en del fonde i Danmark, der har domicil i Luxembourg. Se statistikkerne fra Finans Danmark her. 

Denne publikation er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. 

Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative. 

Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering. 




 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.