• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

  • 1/1

    03.05.2024

    Suspension - enkelt afdelinger

    Grundet børslukkedag i de underliggende markeder, er enkelte afdelinger under Investeringsforeningerne Danske Invest og Danske Invest Index lukket for handel i dag, den 3. maj og den 6. maj 2024

    Læs mere
DelClose

Tid til udbytter – skal jeg geninvestere eller få dem udbetalt?

I løbet af de kommende uger vil de fleste investeringsforeninger i Danmark udbetale udbytter til deres investorer. I Danske Bank kan du oprette en geninvesteringsaftale, men det skal gøres inden den 5. februar, og så vil pengene automatisk blive geninvesteret uden omkostninger.

Du kan få mere viden om udbytter og høre om geninvestering i denne video. Hvis du er i tvivl, så kontakt din rådgiver.
Danske Invest opgør udbytter den 6. februar 2024 og forventelig vil investorerne få dem udbetalt den 9. februar 2024. 

LÆS OGSÅ: Nu kan du se forventninger til udbytter i dine fonde fra Danske Invest

Hvis du ikke ønsker at få udbetalt dit udbytte og i stedet vil geninvestere pengene, tilbyder Danske Bank en ordning, hvor du automatisk får dit udbytte geninvesteret i samme fond. Så opnår du samtidig en besparelse, fordi udbytterne geninvesteres omkostningsfrit – det vil sige uden, at du skal betale kurtage og emissionstillæg. I Danske Bank er det gratis at oprette aftalen, og du kan nemt gøre det via netbanken.
 

Sådan laver du en geninvesteringsaftale

  • Log på netbank
  • Vælg Investering
  • Vælg Geninvestering
Du skal oprette geninvesteringsaftale i netbanken senest den 5. februar 2024 inden klokken 16. Det er gratis at oprette aftalen. 
 

Hvis du ikke ved, om din fond er udbyttebetalende 

I Danske Invest kan du se på navnet, om din aktiefond er udbyttebetalende, da fondene er markeret med ”Klasse d.” D’et står for dividende, der er et andet ord for udbytter. Hedder den noget med ”akkumulerende”, geninvesteres udbytterne automatisk i fonden.


Udbetaling eller geninvestering?

Udbytter er et vigtigt begreb at kende for alle, der har investeret i aktier. Det er nemlig navnet på det lille stykke af et selskabs værdi, som potentielt uddeles kontant hvert år til investorerne, hvis ellers udviklingen og overskuddet i selskabet berettiger til det i det forgangne år.

Når et aktieselskab udbetaler udbytter til sine investorer, bliver pengene taget fra selskabets samlede værdi, der dermed vil falde tilsvarende det beløb, der bliver udloddet. Det er ofte et lille beløb hvert år, der ikke gør det store væsen af sig. Men over en længere årrække kan der være forskel på, om du geninvesterer eller ej. Du kan nemlig gå glip af, at de penge, som i løbet af årene er udtaget som udbytter, arbejder videre og potentielt skaber afkast. 


Denne publikation er markedsføringsmateriale og udgør ikke investeringsrådgivning. 

Vær altid opmærksom på, at historisk afkast ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negative. 

Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering. 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.